TalentVolgSysteem Schotanalyse

Per team:

Via een APP kan een wedstrijd analyse met alle schotbeelden worden samengesteld. Deze data kan worden ingevoerd in het TVS.
In TVS is het dan mogelijk om schoten (o.a van handbalwedstrijden) te analyseren. Van elk schot wordt de positie vanwaar is geschoten en de locatie waar doel is getroffen geregistreerd. De geregistreerde waarden zijn ge´mporteerd in TVS. Aan de hand van deze waarden worden schot/stopspercentages berekend per wedstrijd en per speler.
Onderstaand afbeelding geeft een beeld van alle schoten. Met groen is weergegeven het aantal rake schoten en met rood het aantal schoten mis of stops van de keeper. De overige wedstrijden staan ook in het overzicht om snel te veranderen van wedstrijd informatie.Per speler:

De kleuren combinatie van de minuten en de kleuren in het doel komen met elkaar overeen. Van elke speler kan op kleurvolgorde het schot worden geanalyseerd. Zoals hieronder is te zien, de rode bal in de 4e minuut is raak in de rechterbovenhoek en geschoten vanaf de linkeropbouw.
Onderstaande afbeelding geeft aan dat deze speler 13 keer heeft geschoten, 7 raak en 6 mis, Hieruit volgt een schotpercentage van 53,85%. Van de 6 mis zijn er 4 door de keeper gestopt en 2 over/naast. Stopspercentage van de keeper is bij deze speler 30,77%

Met deze analyse kan nog beter worden ingespeeld op de sterke en zwakke punten van een speler of keeper. De tegenstander en het eigen team kunnen op deze manier zorgvuldig worden geanalyseerd.

Schoten van speler met rugnr. 3:

Verbeter Presteren

Het TVS is onderdeel van Verbeter Presteren