BPL Basketbal Promotie Limburg

BPL heeft een contract getekend voor het gebruik van een talentvolgsysteem. Deze zal vanaf het seizoen 2010-2011 gebruikt gaan worden voor en door alle talenten / begeleiders van de Basketball Academie Limburg.

Vanaf 2007 heeft Limburg (NL) een door de Nederlandse Basketbal Bond en het NOC/NSF erkent basketbal talentencentrum. Het basketbal talentencentrum is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen Basketball Stars Weert (BSW), Eredivisie Stichting BSW en Basketball Promotie Limburg. Als onderdeel van het basketbal talentencentrum is er een talenten basketbalschool tot stand gekomen. Hier wordt talentvolle jeugd uit de regio vanaf 12 jaar op een professionele wijze begeleid naar een hoger niveau.

Basketball Promotie Limburg zal namens de initiatiefnemers alle activiteiten rondom het basketbal talentencentrum (en dus de Basketball Academie Limburg) voor haar rekening nemen. Er zijn enkele jeugdteams in de leeftijdsklasse 12 tot 18 jaar gevormd met basketbaltalenten uit de regio. Er wordt naar gestreefd om al deze talenten op één LOOT-school te plaatsen waardoor er een optimale situatie ontstaat tussen schoolprestaties en basketbal als topsport. Door deze balans te zoeken kan er van een basketbaltalent een basketbaltopper worden gemaakt.

Sinds 2009 verzorgd Basketball Promotie Limburg tevens de Kern Selectie trainingen in Limburg. Verenigingen kunnen talentvolle leden voordragen om deel te nemen aan deze kernselectie trainingen. De kernselectie trainingen zijn bedoeld voor U12 en U14 spelers (zowel jongens als meisjes). Door al vroeg de talenten in Limburg bij elkaar te brengen, kunnen zij zich onder begeleiding van toptrainers sneller ontwikkelen. Dit zal bijdragen aan het algehele basketball niveau in Limburg.

De basketbaltalenten worden intensief getraind door bekende (oud-) eredivisiespelers. Deze trainers/coaches zetten zich ook in voor de instroom van jeugdspelers bij de basketballverenigingen in Limburg en het vinden van jeugdig basketbaltalent. Dit gebeurt onder andere door het geven van basketbal clinics op basisscholen en middelbare scholen, het organiseren van scholentoernooien en basketbalkampen in Limburg.

Door deze aanpak is er een goede jeugdopleiding waaruit in de (nabije) toekomst Nederlandse basketbaltoppers de eredivisie zullen gaan versterken.

Een talent dat niet dagelijks groeit, gaat dagelijks een stukje achteruit

Verbeter Presteren

TTS is part of Verbeter Presteren

Referenties

TOT Willem II/RKC NHV NJBB NKB KNKV Belcampo RTC BPL Stadjershal Groningen